Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 24-09-2019, 21:10   #5153
przeeemek
ford::advanced

Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał peteypee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyciagasz np pin z quadlocka od dajmy na to can, rozbrajasz go, dokladasz drugi kabelek ktory pojdzie do modulu i calosc wraca na swoje miejsce.
Jeszcze nie zaglądałem do swojej złączki w samochodzie. Nie wiem ile mam tam pinów w uzyciu. Na razie czytam/uczę się/przygotowuje do operacji.

Im więcej wiem, przestaje to być takie "straszne".

Chciałem robić leniucha kupując gotową przedłużkę quadlock, ale po ostatnim poście chyba dołożę bezpośrednio do wtyczek przy radiu.

I tak musiałbym dokładać kable do tej przedłużki, czyli pewnie wymieniać piny. (Aczkolwiek kusi mnie takie rozwiązanie, bo byłoby na czym poćwiczyć.)

Do CAN są to tylko 4 przewody/piny do zrobienia + 7 w kostce fakra. A koszt samych pinów to groszowe sprawy.

I chyba słyszę się do dorobienia instalacji w aucie z użyciem nowych pinów. Żeby było porządnie zrobione.

Idealnym rozwiązaniem byłoby zdobyć wtyczkę od BT z odpowiednio długimi przewodami i tylko dołożyć przewody do quadlocka.

A tak od strony technicznej jakiej średnicy używa się przewodów w instalacjach w aucie. Tak jak np. tutaj? Wiadomo, że prądowe muszą być grubsze.

Ostatnio edytowane przez przeeemek ; 24-09-2019 o 21:16
przeeemek jest offline   Odpowiedź z Cytatem