Cytat:
|
Wyciagasz np pin z quadlocka od dajmy na to can, rozbrajasz go, dokladasz drugi kabelek ktory pojdzie do modulu i calosc wraca na swoje miejsce.
|
Jeszcze nie zaglądałem do swojej złączki w samochodzie. Nie wiem ile mam tam pinów w uzyciu. Na razie czytam/uczę się/przygotowuje do operacji.
Im więcej wiem, przestaje to być takie "straszne".
Chciałem robić leniucha kupując gotową przedłużkę quadlock, ale po ostatnim poście chyba dołożę bezpośrednio do wtyczek przy radiu.
I tak musiałbym dokładać kable do tej przedłużki, czyli pewnie wymieniać piny. (Aczkolwiek kusi mnie takie rozwiązanie, bo byłoby na czym poćwiczyć.)
Do CAN są to tylko 4 przewody/piny do zrobienia + 7 w kostce fakra. A koszt samych pinów to groszowe sprawy.
I chyba słyszę się do dorobienia instalacji w aucie z użyciem nowych pinów. Żeby było porządnie zrobione.
Idealnym rozwiązaniem byłoby zdobyć wtyczkę od BT z odpowiednio długimi przewodami i tylko dołożyć przewody do quadlocka.
A tak od strony technicznej jakiej średnicy używa się przewodów w instalacjach w aucie. Tak jak np. tutaj? Wiadomo, że prądowe muszą być grubsze.