Temat: [Focus 2004-2008] chiptuning 1,6 tdci
View Single Post
Stary 24-09-2019, 21:40   #555
Yagr
ford::beginner

Imię: Grzesiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: chiptuning 1,6 tdci

Bardzo dziękuję Grześkowi za zajęcie się moim srebrnym zdechlakiem. Po drobnych perturbacjach związanych z pewną skrzynią DSG, która za cholerę nie chciała się czytać heko poświęcił mi i mojemu autku trochę czasu czego efekty widać na załączonym wykresie. Długo się zastanawiałem nad wizytą bo i autko niemłode i historia jego nieznana więc jakieś ukryte felery mogą być. No i wyszło, że w 12 lat uleciało wydechem 12 koników... Jednak po zmianie softu autko zaczęło się prowadzić tak... jak chciałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardzo widoczna jest poprawa "dołu", zbiera się odczuwalnie (wrażenia zza kółka) od ok 1500-1600rpm. Moc jest również dłużej dostępna i nie ginie ledwie po 3000rpm. Od niespełna tygodnia zrobiłem tym autkiem ok 1000km w tym większa część po autostradach. Bardzo ładnie przyspiesza na 5 biegu od 120 do 160 i dalej. Nie ma problemu włączyć się i trzymać prędkość lewego pasa. Co do spalania to przy szybkiej jeździe na odcinku 400km zeżarł ok 8l/100km. Przy spokojnej złazi nawet do 5 ale ciężko się powstrzymać przed depnięciem....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podsumowując - polecam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę, że jednak przydałby się guzik z wyłączeniem modyfikacji, żeby gdy się już do niej przyzwyczaję móc sobie go nacisnąć dla przypomnienia co się zmieniło...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg FOCUS 1.6 KR.jpg (88.6 KB, 136 wyświetleń)
Yagr jest offline   Odpowiedź z Cytatem