Temat: [Fusion - Mondeo USA] pamięć foteli - nie moge przypisac ustawien
View Single Post
Stary 25-09-2019, 08:13   #6
pawel_88
ford::beginner

Model: Fusion Titanium
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: pamięć foteli - nie moge przypisac ustawien

Witam, w dniu dzisiejszym zaobserwowałem dziwne zachowanie związane z fotelem elektrycznym. Miałem od początku aktywne wygodne wsiadanie/wysiadanie i dzisiaj uruchamiając auto fotel poprawnie przysunął się, ale po zakończeniu podróży już się nie odsunął, a dodatkowo nie działa pamięć fotela (przyciski na boczku drzwi).

Sprawdziłem w menu i opcja "easy entry/easy exit" jest niedostępna, nie można jej nawet ponownie aktywować. Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać? Czy szukać jakiś połączeń pod fotelem? Wyłączałem silnik i uruchamiałem ponownie, ale nic to nie pomogło.

EDIT: Po kilku godzinach wsiadłem do samochodu i wszystko działało już poprawnie, opcja znowu dostępna i aktywna, działa też pamięć foteli. Czy to mógł być przypadkowy błąd, czy coś niepokojącego może dziać się z BMS'em? Miałem aktywowanych kilka opcji, które nie były wcześniej dostępne po sprowadzeniu auta z USA, ale tego typu objaw po kilku miesiącach to raczej nie błędy osoby, która to dla mnie wykonywała. Czy miał ktoś podobny przypadek?

Ostatnio edytowane przez pawel_88 ; 25-09-2019 o 18:32
pawel_88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem