View Single Post
Stary 26-09-2019, 17:01   #391
jaksen
ford::advanced

Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

a ja polecę Axkid Minikid. Posiadam taki przy starszym synku niecałe 4 lata i jak na razie młody nie narzeka. Wcześniej jeździł w cmaxie I FL, obecnie w mondeo mk4. Przy zakupie zastanawiałem się nad duofixem, ale ze względu na niewielką ilość miejsca na tylnej kanapie w cmaxie montaż duofixa byłby na 100% równoznaczny z całkowitym wykluczeniem z użytkowania fotela pasażera. Przy minikidzie tego problemu nie bylo, bo mogłem sobie go ustawić w taki sposób, że przez te 4 lata spokojnie dało się jeździć i podróżować na fotelu pasażera. Fakt, nie wypnę go tak szybko jak duofixa...,.ale ile razy wypinaliscie swoje rwfy? jak dla mnie isofix jest jak najbardziej uzasadniony w fotelikach łupinkach do wagi 9 lub 13kg. Wkladasz dziecko w foteliku, click click i gotowe. Wypinasz z fotelikiem i jesteśw domu. Przy większych fotelikach i dzieciach ten atut nie isniejeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym uwzglednijcie to, ze mocowanie isofix jest przewidziane do łącznej wagi fotelika i dziecka równej 33 lub 36kg (nie pamiętam).

Ostatnio edytowane przez jaksen ; 26-09-2019 o 17:04
jaksen jest offline   Odpowiedź z Cytatem