Cytat:
|
A co powiecie na to?
Auto jeżdżone jest w trasach. Przeważnie 1 - 2 razy w tygodniu od 500 do 1000 km. Napięcie ładowania wynosi ponad 14V, natomiast po kilku dniach na akumulatorze jest jakieś 11,7 11,8V. Dodam, że auto jest garażowane, a na testerze w punkcie z akumulatorami sprawność aku wyszła 92%. Nie wiem co jest grane, bo po tych kilku dniach auto ma ciężko odpalać (to słychać). Macie jakieś sugestie?
|
Witam!
Przerabiałem ten temat w zeszłym roku. Dodatkowo zauważyłem pocenie sie akumulatora i został wymieniony na gwaracji. Pytanie, kiedy mierzysz napięcie. Zaraz po otworzeniu maski? Ja zauważyłem, że dopiero po dobrych paru minutach samochód "usupia" się i magicznie napięcie zaczyna się podnosić. Sprawdź jeszcze raz - podnieś maskę i zmierz po 5-10 minutach jaki jest poziom napięcia.
Pozdr
Runner79
PS. Też czasami ciężko odpala - i tak mam nawet na tym nowym aku. Nic się nie zmieniło. Pomaga włączenie zapłonu i odpalenie samochodu po kilku sekundach dopiero, jak już wszystko się obudzi ... Ale słabe to jest i tyle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.