Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
W ciągu ostatniego pół roku miałem okazję oglądać czy jechać różnymi nowiutkimi modelami VW jakie ludziska z salonu wyprowadzali.
Mechanikę pomijam natomiast mam wrażenie że cały koncern VAG`a poszedł w kierunku koreańców ponieważ nic w nich nie jest w dotyku tym na co wygląda. Wszystko to imitacje: skórzane wykończenie deski/pulpitu jest w rzeczywistości plastikiem z wstawionymi imitacjami szwów, chrom czy tam carbon - wszystko plastik, drewno - plastik, itd i to wszystko jest jeszcze jako-takie gdzieś do wysokości klamek. Poniżej to juz ordynarny twardy plastik o który można piwo kapslowane otwierać. Skóry na tapicerce też wszystko tak cieniutkie że jakby z jeden mikron cieńsze zrobili to by się darło już przy wsiadaniu.
Czytasz listę wyposażenia - no faktycznie wszystko + ... problem tylko (po mojemu taki) że 3/4 tego to tak na prawdę zbyteczny badziew o istnieniu którego zapomnimy najdalej za 3m-ce natomiast rzeczy ważne i potrzebne jak dobra navi czy koła zimowe niestety wszystko wymaga ekstra dopłaty.
I to się za głowę łapałem jakie ceny ludzie za to kładli... za te pastuchy, tiguany/azteci, tourany czy superby.
Odnoszę wrażenie że aby w VAG`u wymagać komfortu to należałoby chyba ze 250 położyć...
|