View Single Post
Stary 29-09-2019, 21:45   #406
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał Surmikmk2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze i trzeba być świadomym.
Tak najważniejsze. Wiem , że w aucie nie zakłada się dużo ciuchów , zawsze w trasę ubieramy dzieci lekko i w drodze do auta nakrywamy kocykiem. Tu chodzi o podjazdy po miejscu , gdzie trasa trwa kilka minut. Wtedy dzieci się ubiera normalnie.

Głowa dziecka tak samo bedzie latała na boki w nosidełki co w foteliku od 0 kg , a nawet w nosidełku bardziej. Foteliki od 0 kg mają taką wkładkę i dziecko jest dosyć otulone , ale jednocześnie fotelik jest większy od nosidełka i właśnie o to mi chodzi.

I oczywistym jest , że jak dziecko prawie siedzi to jak mocno przyśpiesze to głowa mu poleci , tak samo teraz mam z dwoma starszymi że jak przyhamuje to głowa leci do przodu - dokładnie tak jak u śpiącego dorosłego.

Co do jazdy przodem / tyłem to ja też jestem zwolennikiem jazdy przodem ( to tylko moje zdanie ) bo bardziej ufam sobie , że wyhamuje i odpowiednio zareaguje niż komuś za mną . To chyba logiczne. Wiem że statystyki są nieco inne. Ale póki co przez 15 lat ja w nikogo nie wjechałem , a dwukrotnie widząc tego z tyłu że nie wyhamuje podjechałem gwałtownie do przodu , a ten zatrzymał się na moim miejscu. Ale oczywiście tutaj chodzi o 4 miesięczne dziecko i bezapelacyjnie chce kupić fotelik do jazdy tyłem i o to pytałem.
Nawet nie wiem czy od 0 kg w ogóle są " przodem " bo nie patrzyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale widzę , że chyba tylko moje dziecko jest tak duże w takim wieku bo nikt tutaj się nie chwali , że kupował fotelik dzidzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 29-09-2019 o 21:48
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem