Z obserwacji wynika, ze LOAD zalezy prawie bezposrednio od cisnienia na czujniku roznicy cisnien. Ale jest to wartosc usredniana. rosnie wraz z obciazeniem silnika, spada jak mu poluzujecie. Przy czym przed zaslepieniem EGR spadki nie byly tak widoczne, wiec wlasciwie wartosci tylko rosly. Z zaslepionym EGR, load potrafi spasc nawet o 10 punktow procentowych. Wczoraj po raz pierwszy w zyciu widzialem wczoraj LOAD 20 :-o (czytaj nizej)
Wczesniej pisalem ze zaslepienie troche pomoglo, potem ze znowu cykle sie skrocily.
W weekend mialem okazje pogonic auto w dluzszej trasie dosc go depczac. Mialem odcinek drog miedzymiastowych ok 100km z musialem jechac bardzo dynamicznie. Autostradami zrobilem ok 1400km. Jadac autostrada 160-170km/h wypalanie mialem po 600 i 550 km!!! Tak to bym chcial zeby sie wypalalo. Jakby kogos interesowalo to srednie spalanie (po pierwszym baku) bylo 7,15l/100km
Ale trzeba powiedziec ze przy takiej predkosci temp gazow waha sie miedzy 310 a 350. MOze to pomaga sukcesywnemu wypalaniu. Ciekawe jednak jest ze LOAD trzymal sie bardzo nisko w stosunku do SOOT. Jak soot dobijal do 80, to LOAD mial np. 48. LOAD tez potrafil spasc po postoju na stacji benzynowej np. na 46 z 48.
W ciagu ostatnich 100km autostrada, SOOT wzrosl o 4 punkty z 76 na 80 i rozpoczal cykl wypalania. Az milo sie na to patrzy, szczegolnie jak load sie utrzymuje na 40 a SOOT rosnie powoli do 80.
Z ciekawostek, ostatnie wypalanie zaczelo mi sie dokladnie w momencie zjazdu z autostrady w strone domu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. LOAD mi spadl podczas wypalania do 31. Auto zaparkowalem. Dzis rano uruchamiam: 31. Ale po przejechaniu paru km spadl 21
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. No ale dosc szybko podczas jazdy po miescie wzrosl chyba do 28.
Podobnie widzialem podczas wypalania na autostradzie. W momencie dokonczenia wypalania SOOT 24, LOAD trzydzisci pare by za pare km spasc na 20 :-o NO SZOK!!!
Tylko wspomne, ze przed zaslepieniem EGR, po statycznym wypalaniu mialem LOAD na 38 i nigdy nie spadl. tylko rosl.
Ogolnie to mam wrazenie ze jadac 160km/h filtr sie mniej zapycha niz jadac 120km/h. Tyle ze... LOAD odpowiada cisnieniu a to zalezy od obciazenia silnika. jadac agresywnie czy 160km/h chwilowe cisnienie powinno byc znaczne. A jak wspomnialem LOAD w takich warunkach nie osiagnie 50. Wiec wypalanie sie zacznie z powodu SOOT a to jest wyliczna prawdopodobnie na podstawie pracy silnika (nie jest mierzone).
Z tego mogloby znaczyc ze podczas wolniejszej jazdy (np. 120km/h) na filtrze DPF powstaje wieksze cisnienie, ew ze auto bardziej dymi niz przy 160. Dziwne dosc.
Teraz pozostalo sprawdzic jak beda wygladac cykle wypalania w miescie.
BTW ktos pytal czy auto dymi przy wypalaniu. Normalnie tego nie widzialem. Pare razy jak spojrzalem do lusterka (szczegolnie w nocy jak za mna jechalo inne auto) to widzialem mgielke. Ale to trwalo tylko chwilke (pare sek), kiedy to wypalanie trwa kilka minut.
PS z prawie calej tej trasy mam logy forscana. Jak bede mial czas to moze wrzuce wykresy.