View Single Post
Stary 30-09-2019, 17:15   #11
pechozol
ford::beginner

Imię: Robert
Model: MK IV
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Cieknie woda po szybie czołowej - nie od anteny...

Cytat:
Napisał koszka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A moze by tak wymienic caly samochod? U mojej zony ja przeciekala woda , tez przez nieszczelne nalozenie kleju na styku szyby z karoserią po prostu dolozylismy go w miejscu gdzie przecieka z zewnatrz i jest spokójod 5 lat. Koszt to ok 30 zl czyli za tube kleju do szyb i jeszcze ile zostało.podobnie bylo w moim mondeo gdzie musiałem wydlubac klejenia szyby ok 4 cm bo gdzies tam wlazila rdza.po wyczyszczenie rdzy i zabezpieczeniu blachy i uszczelnieniu klejem do szyb jest teraz ok. Tez myslalem nad wycieciem szyby ale to bez sensu skoro przecieka w jednym miejscu.
No teraz mi tez kleju dołożyli tyle, że od środka, dzisiaj jeżdżę, a pada u mnie mocno, jest ok. Taki zabieg kosztował 50 zł u szpeca. Jest ok.
A to o czym mówisz to też jest opcja też tak się zastanawiałem, bo generalnie jest kanalik, który można uzupełnić.... od zewnątrz. Jak się powtórzy to też tak zrobię. Jak będę musiał kiedyś wymieniać szybę to i rak to nue przeszkodzi....
pechozol jest offline   Odpowiedź z Cytatem