View Single Post
Stary 01-10-2019, 08:08   #436
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak najważniejsze. Wiem
A zakup dwóch fotelików?

Bump:
Cytat:
Napisał olek_grom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wpinają-wypinają i są naprawdę wygodne (choć drogie)... to właśnie te bazy są na isofix.
No nie, stare bazy maxicosi, easybase i easyfix są też mocowane na pasy. Ale na nie nie wejdzie fotelik tyłem, tylko nosidełko lub fotel przodem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał luckyboy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolejny fotelik kupię od Chicco.

https://youtu.be/OIvxk-lUaDM
Dla tych co nie maja isofix w aucie.
Wada tego typu foteli przy użyciu w grupie 15-36 że pas trzyma i fotelik i dziecko, a bez dziecka fotelika nic nie trzyma.

Bump:
Cytat:
Napisał Surmikmk2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dalej obstaję, że foteliki po kolei, nosidło 0-13kg potem 0-18(25)kg i ostatni 15-36kg
A widzisz, a je mam drobne dziecko i między 0-18 a 15-36 wsiadamy jeszcze w 9-36 bo po przymiarce do 15-36 dziecko wypadało z pasów samochodowych. Przy drobnej budowie te 5 punktowe dają jednak lepsze mocowanie dziecka.

Bump:
Cytat:
Napisał luckyboy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A z ciekawości zapytam o Wasze zdanie w temacie Smart Kid Belt?
A co tu mieć za zdanie, to odpowiednik poddupnika, wg mnie do użytku w skrajnych sytuacjach jak absolutnie nie ma innego wyjścia. Zapobiegnie uduszeniu przez pas, ale nie temu że dziecko się z niego wysunie, czy że mu brzuch zmiażdży.

Bump:
Cytat:
Jedynie atut fotelika to ochrona przy zdarzeniach bocznych.
No nie tylko, jeszcze odpowiednie prowadzenie tego pasa samochodowego i zabezpieczenie przed wysunięciem się z pod niego dziecka.
No i jak kolega wyżej napisał, przymież chudzinkę, co ma 15kg i 105cm wzrostu do zapięcia pasem samochodowym, nijak sie nie trzyma.