View Single Post
Stary 01-10-2019, 13:12   #440
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A zakup dwóch fotelików?
Oba bym musiał tyłem do kierunku jazdy , to oczywiste.
Gdybym chciał kupić 2 nowe dobre 0-18 na 2- 2.5 roku to jednak bardzo drogo wyjdzie . Wiem że na.bezpieczenstwie się nie oszczędza, ale bez przesady .

Ale tu nie chodzi w zasadzie tak o cenę czy przepinanie.

Ja bardzo chętnie będę przepinał z auta do auta , chodzi o to żeby fotelik na isofix miał jednocześnie możliwość zapięcia na pasy i chodzi o fotelik 0-18

Foteliki bez isofixa zapinane na pasy nie są zbytnio stabilne, denerwuje mnie to . Wiem że w jednym aucie tak będzie , ale to w grę wchodzi jazda tylko wokół komina od pon do pt.
Na weekend jeździmy Smaxem w dalsze podróże.

Szkoda że gdzieś w moich stronach nie ma 8 gwiazdek, chyba Kraków najbliżej.

Zostaje mi chyba tylko pojechanie do sklepu z fotelikami , zobaczyć na żywo jak wygląda, posłuchać opinii , przymierzyć do auta , najlepiej pojechać 2 autami z żona i dzieckiem .

Zresztą i tak muszę kupić dwa foteliki bo ten " średni " muszę bratu niebawem oddac. A tak to bym musiał kupić 3

Co do starszych aut i złomu to muszę niektórych zmartwić, ale moja 20 letnia astra jest sprawniejsza od wielu nowszych aut i przede wszystkim jak zasadzisz z buta w drzwi to blacha się nie wgniecie jak w tych nowych "chińczykach " i lakier nie porysuje , a jak dobrze pójdzie i nie zgnije to pójdzie na zabytek i w takim celu ją trzymam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 01-10-2019 o 13:18
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem