View Single Post
Stary 02-10-2019, 08:38   #1
analyzator
ford::average

Model: Focus Kombi Red Edition / Lexus CT200h
Silnik: 1,5eb@heko / mambodżambo
Rocznik: 2017/2018
Domyślnie Spasowanie reflektora po wymianie żarówek - szpary

Cześć Forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wczoraj zmieniałem h7 w reflektorach i tu pojawia się problem. O ile po stronie pasażera reflektor pięknie wskoczył na miejsce to po stronie kierowcy nie jest tak pięknie. Dolna szczelina jest większa - widać krawędźplastiku zderzaka. Zachowuje się jakby reflektor opierał się na czymś "środkiem". Ciasno tam ekstremalnie. Wszystko fabryczne. Auto nie bite, moje od nowości, raz miało ściągnięty zderzak w aso ale spasowanie wygląda okej.

Jak dokręcam górne mocowanie to szczelina powiększa się -reflektor delikatnie pochyla się w stronę silnika. To już druga wymiana żarówek i przy pierwszej też nie było łatwo ale o ile pamiętam to spasowało się ładnie. Obok stoi mk3 lift, ma spasowane reflektory, chociaż też lewa lampa tak ~90% idealnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. u mnie jednak szpara na dole jest większa - z 2mm powinno pójść w głąb.

Jest jakaś specjalna technika, żeby to spasować? Pomocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Auto z września 17go, 1,5eb, halogeny.
analyzator jest offline   Odpowiedź z Cytatem