Cytat:
|
Witam serdecznie
Panowie proszę o info ile jest roboty aby wymienić tylni most w Fusion USA, jak dużo czasu potrzeba?
Na co należy zwrócić uwagę przy tej wymianie.
Czy ogarnie to mechanik amator na kanale czy wymagany zakład?
Jeżeli ktoś wymieniał w mazowieckim to bardzo proszę o namiary.
Za wszelkie inne informacje i sugestie bardzo dziękuję.
R.
|
Cześć Kolego,
Jestem właśnie po wymianie i roboty dla mechanika jest na jakieś 3 godziny z uzupełnieniem oleju. Oczywiście bez podnośnika lub kanału nie ma sensu się porywać. Generalnie prosta robota:
1. Odkręcić wał
2. Uwolnić półosie - o dziwo olej nie wycieka jak się je wyciągnie więc generalnie można uznać że stan jest lekko poniżej otworów.
3. Można zdemontować jedną półoś a z drugiej wyjdzie po przesunięciu dyfra
4. Waga dyfra to jakieś 30 kilo więc albo we dwóch lub z podpórką warsztatową
5. Możesz zwrócić uwagę na uszczelniacze w drugim moście - przy czym nie ma zamienników i na półkach nie leżą
6. Oleju wg danych wchodzi 1,15 l
No i teraz najważniejsze - ponieważ byłem dociekliwy to rozebrałem ten "pseudo haldex" i powiem tak że nie ma możliwości aby to pracowało na jednym oleju - nie ma przejścia z jednej komory do drugiej. Jeśli tak jest to niech ktoś mnie poprawi ale nie znalazłem żadnego kanału którym miałby się wtłoczyć olej. Co więcej - mam podejrzenia że chodzi to na sucho
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samo urządzenie wewnątrz tej pierwszej części jest nierozbieralne
Most również pasuje od Kugi 1.6 bo taki nabyłem.