View Single Post
Stary 02-10-2019, 10:39   #33
alexa
ford::average

Model: Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Napęd AWD 4X4 - zgrzyt tykotanie jakby koło skakało

Cytat:
Napisał ryki67 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam serdecznie
Panowie proszę o info ile jest roboty aby wymienić tylni most w Fusion USA, jak dużo czasu potrzeba?
Na co należy zwrócić uwagę przy tej wymianie.
Czy ogarnie to mechanik amator na kanale czy wymagany zakład?
Jeżeli ktoś wymieniał w mazowieckim to bardzo proszę o namiary.

Za wszelkie inne informacje i sugestie bardzo dziękuję.

R.
Cześć Kolego,

Jestem właśnie po wymianie i roboty dla mechanika jest na jakieś 3 godziny z uzupełnieniem oleju. Oczywiście bez podnośnika lub kanału nie ma sensu się porywać. Generalnie prosta robota:
1. Odkręcić wał
2. Uwolnić półosie - o dziwo olej nie wycieka jak się je wyciągnie więc generalnie można uznać że stan jest lekko poniżej otworów.
3. Można zdemontować jedną półoś a z drugiej wyjdzie po przesunięciu dyfra
4. Waga dyfra to jakieś 30 kilo więc albo we dwóch lub z podpórką warsztatową
5. Możesz zwrócić uwagę na uszczelniacze w drugim moście - przy czym nie ma zamienników i na półkach nie leżą
6. Oleju wg danych wchodzi 1,15 l

No i teraz najważniejsze - ponieważ byłem dociekliwy to rozebrałem ten "pseudo haldex" i powiem tak że nie ma możliwości aby to pracowało na jednym oleju - nie ma przejścia z jednej komory do drugiej. Jeśli tak jest to niech ktoś mnie poprawi ale nie znalazłem żadnego kanału którym miałby się wtłoczyć olej. Co więcej - mam podejrzenia że chodzi to na sucho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samo urządzenie wewnątrz tej pierwszej części jest nierozbieralne

Most również pasuje od Kugi 1.6 bo taki nabyłem.

Ostatnio edytowane przez alexa ; 02-10-2019 o 11:13
alexa jest offline   Odpowiedź z Cytatem