Cytat:
|
Problem dokładnie tak sam jak u Ciebie.
|
Tzn? To dymienie na czarno przy obciążeniu silnika?
U mnie " póki co "
- Sprawdzone turbo + dolot
- Zregenerowane wtryski + pompa + wyczyszczony układ paliwowy
- Wspawany nowy łącznik elastyczny ( był dziurawy )
- Wytrawiony chemicznie DPF - co ciekawe ostatnio jak podłączyli auto do komputera stwierdzili, że ostatni raz wypalał się około 390 dni temu - dziwne
- Zmieniony czujnik pierburga ( ten brązowy - nie kojarze dokładnie od czego on jest, ale wczesniej na komputerze wyskakiwał jego błąd )
Auto nie wyrzuca żadnych błędów. Raz, że sam kupiłem wtyczkę OBD a dwa podpinany był pod komputer juz w paru warsztatach. Wcześniej wchodził w tryb awaryjny ale powodem był zapchany DPF + uszkodzony wymieniony czujnik i wyrzucało błędy. Włożyłem w auto tyle pieniedzy przez ostatnie 2 miesiace. Około 10 tysięcy z zawieszeniem i ze wszystkim, ze nie sprzedam tego w tym momencie. Auto mam od półtora roku, problemy zaczęły się około 15 tysięcy temu. około 25 tysięcy od kupna był spokój, czyli cos musiało się zepsuc...pytanie co?
pozdrawiam
edit: dodam jeszcze ze to dymienie nie jest za kazdym razem. Najbardziej uaktywnia się jak silnik jest juz mocno rozgrzany, wtedy to nawet ruszanie spod świateł zostawia chmurę za autem. Jak silnik nagrzewa się i osiąga swoją temperature, to czasami nawet nic nie zadymi. Wszyscy rozkładają ręce...