Odp: 2.0tdci Dymi na czarno przy przyśpieszaniu
Robert ta wtyczka kupiona zanim na forum sie zarejestrowalem. Pompe i wtryski dalem do regeneracji bo jak zmienialem filtr to bylo od cholery opilkow, naprawdę dużo w koszu. Z wymienionych elementów na nowy to jedynie ten czujnik ( 160 zl ) bo na komputerze wyskoczył błąd tego czujnika ( to akurat kolega mi ogarniał ). Nie znam się na mechanice, stąd nawet jak sam podepne pod komputer to zbyt wiele poza błędami z tego nie wyczytam. Zacząłem szukac tutaj na forum w wątkach z tym problemem ( między innymi w tym wątku ) i po kolei próbuje eliminowac możliwe przyczyny. Turbina+dolot sprawdzane u Tokarskiego w Kisielinie pod ZG ( o i też oddawali DPF do czyszczenia ), wtryski+pompa+układ paliwowy bosch service w Zielonej Górze, reszte typu klocki, zawieszenie itd zazwyczaj robie w Batcar w Zielonej Górze. Bylem u polecanego mechanika gdzies na forum znalezionego koło ASO Forda, powiedział bez sprawdzenia czegokolwiek, że egr najprawdopodobniej i tyle. Problem w tym, że wszedzie podpinaja auto pod komputer i nic. Każdy mówi tylko, że auto ma te i te objawy ( co sam potrafię stwierdzić jeżdżąc tym autem - przykładowo " brak mocy" ), a nikt jasno nie potrafi zdiagnozować problemu. Co do sprawdzenia szczelności układu dolotowego dopiero 6 czy 7 warsztat się tego podjął. Nikt nie chciał się w to bawić, a sam nie potrafie / nie mam możliwości zdiagnozowania problemu.
|