View Single Post
Stary 03-10-2019, 07:49   #27
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Pióra wycieraczek

Cytat:
Napisał dafca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz technologia jest już optymalna ale materiały oszczędne. Parafrazując klasyka "takie mamy czasy".
No właśnie. Teściu kupował nową corollę już prawie trzy lata temu i może przez to ja podchodzę spokojnie do pewnych niedociągnięć w Focusie (byłem już na gwarancji w ASO z szybą i tapicerką nad drzwiami). On walczy ze światłami, nie działają mu czasem, był już dwa czy trzy razy w serwisie i dalej ma problem. Zanim kupiłem swoje auto, to nam dawał, gdy gdzieś mieliśmy podjechać (miał problem z akumulatorem i chciał by auto jeździło a on już nie tak często jeździ) i np do znajomej pojechaliśmy do szpitala, z młodą do lekarza i w obu przypadkach auto po odpaleniu na automatycznych światłach świeciły, a po kilku skrzyżowaniach patrzę a tu deska zgasła, dojeżdżam do auta przede mną a ja nie mam świateł odbitych w tyle auta przede mną, dopiero przełączenie na ręczne ustawienie je przywróciło. A to auto było już kilka lat w produkcji, więc pomijając już "legendarną" niezawodność Toyoty, powinny niedociągnięcia był usunięte.
Teściu co wsiada do mnie, to się zachwyca wyglądem deski, a na moje uwagi o skrzypiących plastikach wzrusza ramionami i mówi, przecież to plastiki, muszą skrzypieć. Zresztą, one po dociśnięciu dopiero się odzywają, a dojazd pod blok mam taki z serii dziura na dziurze, tzn łata na łacie, więc jedzie się cały czas podskakując i tu nic nie skrzypi, a w mondeo właśnie w ostatnim roku coś zaczynało stukać w drzwiach (gdzie mondeo mkIV miał super spasowanie i fajne materiały, no poza okolicami radia i mieszka biegów, ten szary plastik już był nieźle porysowany gdy auto kupowałem - miał 6lat).
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem