Temat: [Mondeo 2007-2014] Bardzo częste wypalanie filtra DPF
View Single Post
Stary 05-10-2019, 11:28   #193
leadman
ford::amateur

Imię: Damian
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 Duratorq
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Częste wypalanie DPF

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i przyszla zima i chyba skonczylo sie testowanie.
Jak temperatura byla ok 20* to mi load szybko wyszedl na 42 (pisalem pare dni temu). A w ostatnie dni bylo 10-12* i po 200km LOAD i SOOT sa na 44.

I niech teraz ktos sprobuje wytypowac usterke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No masakra jakaś. Ja po ostatnim wypaleniu wykasowałem wartości DPF. Wszystko zeszło na 0%. Po czym load po 3km był już 42% po 10km 49%. Obecnie po 130km LOAD 56% SOOT 13%.
Wqu mnie ten LOAD. Zobaczę co będzie po kolejnym wypaleniu i pytanie kiedy ono nastąpi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT: No to aktualizacja: LOAD podbił do 65 i w tym momencie SOOT 60% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Zrobione 240km w sumie LOAD 61% SOOT 67%. Jeszcze nie wypalał. Wydaje mi się że u mnie zaślepienie EGR nic nie dało.

Ostatnio edytowane przez leadman ; 05-10-2019 o 19:50 Powód: Aktualizacja
leadman jest offline   Odpowiedź z Cytatem