Witam
Po dniu poszukiwania i niewątpliwej porażce postanowiłem opisać mój problem. Mianowicie nie działa poprawnie hamulec elektryczny.
Już raz tak miałem około roku temu będąc na zakupach. na szczęście miałem kabelek OBDII w schowku (samodzielnie zmontowany), połączyłem się z nim po BT i usunąłem błąd który wtedy wyskoczył (nie pamiętam jaki) i hamulce zaczęły poprawnie działać. Olałem wtedy temat bo przez następne dni problem nie powrócił, do teraz. Próba usuwania błędu nie pomaga. Od razu wraca. Sugerowałem się tym tematem
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=68766 ale tam jest inna budowa hamulca. Sprawdziłem ciągłość przewodów CAN multimetrem ( jest ok), rezystancje między H i L (61R), rezystancję przewodów CAN względem "masy" (ok. 3,4kR), rezystancję silników elektrycznych w zaciskach (1.8R) i wszystkie bezpieczniki. Odpięcie akumulatora nic nie dało.
Myślałem nawet że kostki hamulcowe"złapało" po 5 dniach postoju w garażu więc podłączyłem mały zdezelowany akumulator do silniczków aby je cofnąć. I tu wszystko działa. Na desce miga kontrolka hamulca ręcznego i świeci BRAKE.
Co jeszcze mogę sprawdzić? Błędy jakie wracają są w załączniku.
Czy ktoś miał taki problem i się z nim uporał? Mile widziane wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.