View Single Post
Stary 14-10-2019, 09:19   #77
mmazury
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Focus Electric/Mondeo
Silnik: BEV/EE
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: "MyFord Mobile" - aplikacja do komunikacji z samochodami

Cytat:
Napisał jossy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam więc modem c-Max TCU na sprzedaż. Jeśli ktoś jest tym zainteresowany, wyślij mi wiadomość. GM5T-14G087-AF
Mam modem do Lincoln, którego potrzebujesz, ja potrzebuję GM5T. Mój modem jest teraz w Białorusi, tam możesz go odebrać, lub prześlę Ci pocztą. Możemy się zamienić.

Bump:
Cytat:
Napisał a4tech Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś już dumpa flasha wrzucał do IDY ? Jest szansa na łatwą zmianę APN ? Czy to coś da ?
Zmiana APN jest możliwa, ale nic to nie daje, ponieważ oryginalny APN (PROD10EVNAFORD) jest widoczny tylko w sieci macierzystej lub za pomocą roamingu - ALE z kartą sieci macierzystej operatora MFM (ATT). Wstawiając rodzimy APN z Orange, np. "internet" i zmieniając na adres IP obecny URL możesz przekierować stare modemy na dowolny serwer, tam odbierać dane i obrabiać po swojemu (rozmowa na inny wątek). Próbuję od miesiąca nawiązać kontakt z MFM, zwyczajnie poprosić o wystawienie adresów nowych serwerów, które nie pracują za APN. Nie wykluczam, że pozwoliłoby to na uruchomienie starych modemów (DM5T), które tak naprawdę działają cały czas, lecz "nie wiedzą" z czym się łączą, bo obecnego adresu (fordcpp-tcugw-prod.viaaq.com:50000) i APN (prod-aq-fordcpp01.com.attz) po prostu już nie ma. Obecnie występujące adresy w oprogramowaniu nowych modemów po 2016r nie są dostępne w tzw. celarnecie. Musimy łączyć się APN/MDN do sieci MFM, dopiero tam jest rozwiązywana nazwa domeny ftcp.gw.ford.com:8883 na adres IP serwera, który odbiera dane na potrzeby pracy MFM.