Cytat:
|
Długotrwałe trzymanie stopy na sprzęgle doprowadza do uszkodzenia łożyska wyciskowego.
|
Jak dłużej stoję to czasem puszczam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mam tez Focusa MK1 z przebiegiem 200000 i sprzęgło na razie bezawaryjne, a ten sam styl jazdy.
Cytat:
Trochę wysokie masz to spalanie na biegu jałowym
@ Costello
- ale wiem że są rozrzuty. W każdym razie różnicę zobaczysz. Na zimnym silniku rzeczywiście spalanie może być trochę wyższe ale w tych warunkach regenracja DPF i tak nie następuje, - temperatura wydechu musi przekroczyć 300C. Dodatkowo ASS będzie nieaktywny jeśli klima nie osiąga temperatury. Rozpoczęcie wypalania DPF zawsze następuje jak silnik i wydech są dobrze nagrzane a to oznacza niskie spalanie chwilowe na jałowym
|
Wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na razie mało jeżdżę MK3, bo to diesel, a mieszkam w mieście i wszędzie blisko, więc czasem się nie dogrzeje (po blisku to MK1 w benzynie). Dlatego takie skoki spalania chwilowego. Sprawdzę po dłuższej trasie. Chociaż i tak jestem zdziwiony, że się dość szybko nagrzewa, bo po 5km w temperaturze 10+ pokazuje już normalną temperaturę silnika.