Temat: [Mondeo 2014- ] Wypalanie DPF -objawy
View Single Post
Stary 14-10-2019, 11:38   #320
Costello
ford::amateur

Model: Focus MK3 FL
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wypalanie DPF -objawy

Cytat:
Napisał luckyboy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Długotrwałe trzymanie stopy na sprzęgle doprowadza do uszkodzenia łożyska wyciskowego.
Jak dłużej stoję to czasem puszczam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mam tez Focusa MK1 z przebiegiem 200000 i sprzęgło na razie bezawaryjne, a ten sam styl jazdy.

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę wysokie masz to spalanie na biegu jałowym @Costello - ale wiem że są rozrzuty. W każdym razie różnicę zobaczysz. Na zimnym silniku rzeczywiście spalanie może być trochę wyższe ale w tych warunkach regenracja DPF i tak nie następuje, - temperatura wydechu musi przekroczyć 300C. Dodatkowo ASS będzie nieaktywny jeśli klima nie osiąga temperatury. Rozpoczęcie wypalania DPF zawsze następuje jak silnik i wydech są dobrze nagrzane a to oznacza niskie spalanie chwilowe na jałowym
Wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na razie mało jeżdżę MK3, bo to diesel, a mieszkam w mieście i wszędzie blisko, więc czasem się nie dogrzeje (po blisku to MK1 w benzynie). Dlatego takie skoki spalania chwilowego. Sprawdzę po dłuższej trasie. Chociaż i tak jestem zdziwiony, że się dość szybko nagrzewa, bo po 5km w temperaturze 10+ pokazuje już normalną temperaturę silnika.
Costello jest offline   Odpowiedź z Cytatem