Temat: [Fiesta 2017- ] Nowa fiesta, jaka jest?
View Single Post
Stary 17-10-2019, 14:48   #581
jacky-x
ford::amateur

Imię: Jacek
Model: Fiesta Active2
Silnik: 1.0 EB
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Nowa fiesta, jaka jest?

@B4Bci4 z Bydzi
Chciałem ci odpisać już wczoraj, ale specjalnie poczekałem, aby jako użytkownik Active 2 cos uzupełnić w pojawiających sie postach, a nie doradzic co kupic, bo to zawsze jednak zależy od indywidualnych preferencji i odczuć a te i tak zawsze da sie zweryfikować tylko jazdą, ale zwrócic uwagę na pewne sprawy zawsze warto. Titanium, bardzo fajne, ale jakos to nie było do konca to, a Active2 to znowu od razu ... to jest to i jazdy próbne to potwierdziły, co nie znaczy że któraś jest lepsza gorsza, jest po prostu inna i tu nie tylko chodzi o te prawie 2cm, ale o tym pózniej. Ogólnie napisałbym dokładniutko to co @rydzadam , więc może o tych kilku dośc istotnych (lub mniej) róznicach, bo te jednak są a wielu o nich nawet nie wie.
-wyższa o prawie 2cm, szersza o 1cm, inna stylizacja- gril, dodatkowe osłony plastikowe, podwozie z dodatkowymi osłonami, znaczek active z boku, na progu listwa ochronna, przełącznik na śliską nawierzchnię, inna charakterystyka sprężyn, wspomagania,hydrauliczny tłumik odbicia itd można by jeszcze parę rzeczy wymienić, a z wyposażenia podstawowego bogatszego jak w titanium, min. koła 17-stki, bardzo fajne felgi, B&O czy pakiet comfort 5. Jest niestety też droższa na starcie. Teoretycznie Active sprzedaje się najgorzej, tylko pojedyncze sztuki, ale jak juz do kogoś trafi swiadomie z przemyślanego wyboru, to ... nie odda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zwróc też uwagę czy nie przeszkadzają ci druciki z ogrzewanej szyby (mnie akurat nie). Pozdr
jacky-x jest offline   Odpowiedź z Cytatem