Dzień dobry,
możecie mi nie uwierzyć ale przeczytałem 80 stron tego tematu. Wersji było multum ale aktualnie wiem tyle :
1. WYJĄĆ bezpiecznik F110 (10A) => znikną pozycyjne zapalające się po przekręceniu kluczyka)
2. DOŁOŻYĆ bezpiecznik F135 (20A) => po przekręceniu kluczyka włączą się światła mijania w trybie dziennych
3. DOŁOŻYĆ bezpiecznik F113 (10A) => nie wiem co powoduje
4. DOŁOŻYĆ przekaźnik R15 (finis 1425751)
5. w kostce C96 (ozn. 'front 1') połączyć piny 1 z 26 zwykłym kablem (światła będą świecić z pełną mocą) lub kablem oporowym finis 1684288 (światła będą świecić słabiej)
A teraz mam gem z końcówka fx polecali mi taki kupić już kiedyś wiec tak zrobiłem. Dołożyłem czujnik zmierzchu/deszczu (sam) raczej prawidłowo wycieraczki działają automatycznie dodatkowo lusterko fotochromatyczne także się dobrze sprawuję.
Próbowałem wszystkie kombinację bezpieczników na opcji auto oraz 0 żadne światło nie zaświeciło się ani razu.
Chce wszystko wyjaśnić dokładnie wiec chce aby światła mijania świeciły normalnie mogą mieć te 100% byle się to robiło automatycznie . Zmostkowałem piny w c96 też dobrze raczej bo miernik tak pokazuje oraz użyłem kolektorów z oryginalniej wtyczki. Zrobiłem to zwykłym przewodem który miałem z uciętej kostki c96. Przełącznik mam angielski jeśli to coś zmienia oczywiście z opcją auto. Przekaźnik mam z sklepu jako zmienik ale nóżki i ampery się zgadzają dodatkowo przepinałem na oryginalny który w gemie znalazłem. Teoretycznie zrobiłem wszystko jak mówiliście jedynie co to miałem cały czas akumulator włączony o ile coś to zmienia. Dodatkowo mówię że nie miałem świateł skandynawskich, przełącznika auto ani czujnika zmierzchu jak pisałem wcześniej wszystko dokładałem sam. Aktualnie mam wszystko wpięte bezpieczniki przekaźnik i złączone kable 1 i 26 . Wszystko po staremu 0 nic nie świeci 1 pozycyjne 2 mijania a na auto nic .
Dodam zdjęcia jeszcze może coś to zmieni. Jak ktoś mi powie co jest ... w moim samochodzie to wysyłam flaszkę bo wszystkie upgrade która są łatwe opisie mi nie działają ale jak lusterko trzeba było zamontować lub tempomat lub zegary z dużym wyświetlaczem miało być trudniejsze udało się od strzała
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Wiec proszę pomoc z tymi Świtałami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez lokot2 ; 18-10-2019 o 18:00
Powód: zdj elm