View Single Post
Stary 19-10-2019, 11:56   #1
Krzysztofwedzonki1
ford::amateur

Imię: Krzysztof
Model: Ford focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2002
Domyślnie gaśnie podczas jazdy oraz na niskich biegach

Witam. Byłem już u trzech mechaników i nie mogą mi pomoc . Na komputerze brak błędów. Ford focus 2002r 1.8tdci . Gdy jadę równa prędkością- auto gaśnie i odpala spowrotem. Zdarza się czasami to 3-4 razy z rzędu- A czasami raz na 20 kilometrów jazdy . Dzisiaj powstał nowy ciekawy objaw . Gdy ruszyłem na jedynce i puściłem gaz - aby zmienić bieg , zapaliły się kontrolki , które wskazywały że auto już zgasło lecz po wduszeniu szybko sprzęgła, nie nastąpiło szarpniecie - A auto miało normalne obroty (chodzilo) A kontrolki zgasło i później miałem tak kilka razy na różnych biegach - jak zdążyłem szybko wcisnąć sprzęgło to auto nie zgasło, mimo że na pulpicie pojawiały się już kontrolki . Przy dodawaniu gazu - objaw się nie pojawiał ale jadąc równa prędkością objaw po chwili jazdy się pojawia . Najbardziej zdziwiła mnie dzisiejsza sytuacja z zapaleniem się kontrolek (tak samo jak podczas jazdy 80/90 km/h gdy następowało szarpniecie i auto spowrotem jechalo) to tak tutaj bez szarpniecia - po wduszeniu sprzęgła silnik znowu pracował. Może ktoś pomoc ? Mechanicy rozłożyli błędy. Jeden stwierdził że może siadać pompa paliwa .
Krzysztofwedzonki1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem