Odp: gaśnie podczas jazdy oraz na niskich biegach
Wspomaganie działa. Auto lekko szarpnie ,odpala i jedzie dalej. Nie chce zlomowac samochodu ponieważ jeździ się nim dobrze i wcześniej nie sprawiało problemu . Dodam jeszcze że dzisiaj przy ruszaniu - gdy delikatnie dodawałam gazu to od razu gaslo - A gdy dodałem dużo gazu normalnie ruszał.
Bump: Jest to bardzo dziwna sytuacja . Szukałem na całym Internecie i nic nie mogę znaleźć. Kilka osób pisało że też auto gaslo podczas jazdy ale później na postoju nie odpalalo - problemem był czujnik położenia wału. U mnie tak się nie dzieje - auto chodzi normalnie , samochód zostawiłem na odpalony na luzie na godzinę czasu i ani razu nie zgasł ( myślałem że to może być problem jak auto się rozgrzeje ) niestety . Sytuacja pojawia się tylko - gdy jest wbity bieg ,podczas jazdy . Pierwsza sytuacje miałem- gdy jechałem nad morze . Podczas trasy Auto zgasło raz przez 300kilometrow . Od tamtej pory zaczęło dziać się to co raz częściej. Aż do dzisiaj , gdy już nawet przy ruszeniu jest problem. Najbardziej dziwi mnie to że jak zapala się kontrolki , które świadczą że samochód zgasł i przy szybkim wduszeniu sprzęgła, auto nie gaśnie tylko dalej pracuje. Tak jakby byłby problem przy manewrowaniu gazem . Dodam że gasniecie auto podczas jazdy 80-90 km/h nie pojawia się przy zmianie biegu , tylko przy jeździe równą prędkością. A od dzisiaj na niskich biegach , Gdy dam mało gazu lub gdy chce zmienić bieg . Jeżeli w czasie puszczanie gazu , wdusze szybko sprzęgło to auto nie zgasnie tylko zapala się na chwilę kontrolki świadcząc że miało dojść do wyłączenia silnika. Ja już rozkładam ręce..
|