Zrobiłem upgrade z sync 2 do sync 3 w mondeo mk5 2015.
Generalnie jest super poprawa, szybkość, obsługa, do tego działa carplay z yanosikiem, google maps, stare sync 2 to przy tym jakaś pomyłka (sync by microsoft
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Wszystkie funkcje, które mam w samochodzie działają perfect - albo nie zauważyłem, że coś się nie działa,
poza:
1. nie działa nawigacja jak nie ma zasięgu gps np. w podziemnym garażu - wcześniej z sync 2 działała i z poprzednimi samochodami, którymi jeździłem również, trochę to wnerwiające, jak tylko stracę GPS mapa stoi, spodziewałem się, że na podstawie żyroskopu, akcelerometru, prędkości pojazdu i skrętu kół powinna sobie poradzić w takich warunkach, głównie mi chodzi o tunele - tam pewnie też przestanie działać?
2. podczas próby aktualizacji przez WIFI nie wyszukuje mi aktualizacji, mam komunikat, że ostatnie sprawdzenie aktualizacji było: 01-01-2014 00:01:28 i tak cały czas - za każdym razem
3. założyłem antenę GPS nie oryginalną - taką z allegro za 40zł, i generalnie działa bardzo dobrze jak jest zasięg GPS, po pojeżdżeniu w garażu podziemnym mam błąd w forscanie GPS antena obwód rozwarty - co podejrzewam zniknie jak wymienię na oryginalną antenę forda - na razie antenę GPS przykleiłem do tunelu powietrznego na środku.
4. yanosik jak coś mówi to zatrzymuje podcasty, można to obejść poprzez wymuszenie w ustawieniach dźwięku na bluetooth - ale wtedy nie brzmi to już tak dobrze, po każdym komunikacie muszę wcisnąć play, żeby podcast szedł dalej - to niestety było również tak samo w sync 2
jak uruchomić nawigację jak nie ma zasięgu GPS na sync3? czy powinienem ustawić w forscanie jakieś dodatkowe parametry, żeby to działało?
Pozdrawiam
grajek_1