Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.
To może i ja też dorzucę od siebie stan po 2000 km.
Silnik 1.5, 150 KM, wersja st-line hatchback
- Grzechotanie pod maską w okolicach 1500 obr/min przy rozgrzanym silniku (na postoju i podczas jazdy na każdym biegu). Prawdopodobnie jakiś element wpada w rezonans i stąd takie dzwięki. Jutro jestem umówiony w ASO z tym problemem ale chyba też wspomne o poniższych.
- Coś się tłucze w okolicach tylnego zawieszenia (bagażnika) przy ostrzejszym zatrzymywaniu się i ruszaniu. Nie jest to regularne ale coraz mocniej słyszalne (bagażnik pusty, koło zapasowe dokręcone). Przy jeżdzie po nierównościach nie zuważyłem problemu.
- Coraz częście słychać skrzynie przy zmianie z 1 na 2 i 2 na 3 (z tego co tu wyczytałem to podobno w ASO mówili, że normalne) chociaż nie było tego od nowości
- Nagłośnienie B&O żeby posłuchać czasami głośniej i w lepszej jakości ale drzwi kierowcy i okolice słupka B trzeszczą już konkretnie. Nie sprawdzałem jeszcze siadając na innych miejscach ale problem się pogłębia szybko. (Dzięki za info odnośnie tych listw, zapytam jutro w ASO czy coś wiedzą)
Sama jazda i prowadzenie auta bardzo fajne ale powyższe problemy irytują coraz bardziej.
|