Cytat:
|
Nie ma nawet stałych lini ?
|
Nie może być niczego, co na obraz nanosi fabryczna kamera - linii stałych i skrętnych oraz kolorowych prostokątów od czujników tylnych. Robi to ona w oparciu o informacje z LIN.
No chyba, że będzie to chińska kamera z jej liniami...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Są nawet takie "chińczyki" z wbudowanym żyroskopem, co same (bez LIN) rysują linie skrętne... Ma jedną taką kamerę zainstalowaną "na próbę". Od biedy przy cofaniu te linie nawet obrazują kierunek skrętu z sensem, ale przy włączonym "opóźnieniu kamery" i jeździe do przodu oczywiście kręcą się bez sensu odwrotnie do kierunku skrętu... Nie może być inaczej i jest to jakiś substytut "fabrycznych linii skrętnych". Sama kamera też ma nawet dobrej jakości obraz - nawet w nocy bez podświetlenia IR. Jej dokuczliwą wadą jest błąd konstrukcyjny - konstruktor nie miał na wyposażeniu kątomierza i ustawił kąt patrzenia obiektywu "na oko" (kamera jest zabudowana w metalową obudowę z na stałe umieszczonym obiektywem). W związku z tym obiektyw "patrzy w ziemię". Musiałem pod obudowę dorobić ręcznie klin ustawiający kąt patrzenia tak by było widać za autem ulicę... Narobiłem się, zrobiłem i nawet to wygląda "zadowalająco"... Jak będę miał chwilę i ktoś będzie chciał zobaczyć, to mogę jakiś filmik z tego wrzucić.