Podsumowując... mój przypadek dla kolejnych...
cała instalacja jest w bagażniku. Brak wtyczki buzera tylnego to że jest wtyczka pod przedni buzer nie oznacza że musi być instalacja pod tylni buzer
Zgodnie z podpowiedzią
Cytat:
|
przez tunel, później idą w górę za radio, schowek pasażera i prawa strona idą w dół. Zdejmij wykładzinę pod schowkiem i w pobliżu rawej strony powinny być na którejś kostce, ale już z niej nie wychodzą
|
Dokładnie tak było instalacja szła do kostki pod schowkiem ale już z niej nie wychodziła...
Kolory kabli w MIEDZY lifcie (i pewnie w po lifcie) te same co wspomniał
Cytat:
|
złącze A pin nr 2(niebiesko/zielony) i pin nr 10(brązowo/niebieski)
|
Podpiołem się pod wtyczkę A bezpośrednio z modułu... i co WSZYSTKO DZIAŁA
MAŁA PODPOWIEDZ
nie zostawiajcie buzera na wysokości modułu pod tapicerką... bo nic nie słychać trzeba wyciągnąć go zupełnie w inne miejsce np ostatni słupek. Osobiście planuje przeciągnąć w podsufitkę ale od modułu LUB od kostki w której brakuje pinów (trochę więcej zabawy)... tylko skąd takie piny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuję bardzo za pomoc
Bump:
Cytat:
witam.
Problem od samego pocztku posiadania mondeo. gdy wlaczam silnik . piszczy i miga kontrolka od parktroniku. przy wrzucaniu wstecznego tak samo. zaden czujnik nie dziala_ metoda na ucho, nic nie brzeczy. pojechalem na kompa i pokazalo blad staly tylnego buzzera/glosnika/odbiornika dzwiekowego ( nie pamietam dokladnie) gosciu powiedzial ze wymienic buzzer z tylu i bedzie ok. rozprulem prawa tylnia czesc i nie ma tego nigdzie. lecialem po kablach i nic. dziwinie jedna wtyczna wisi przy module jak na zdjeciu. prosze o pomoc bo mnie szlak z tym trafi
mondeo mk4 lift 2011 hachback
Załącznik 108044
|
Kolego buzer jest w podsufitce trzeba zdemontować lampkę tylną i tam znajdziesz
lampka ma małe nacięcie z tyłu wprowadź tam coś cienkiego (próbówka) i sama wyjdzie trzeba nacisnąć na "języczek" aby wyjąć tylko uważaj abyś trafił między ramką aluminiową a plastik
Bump: Zielona wtyczka jest od modułu haka