View Single Post
Stary 26-10-2019, 17:11   #112
Tomas_zg
ford::average

Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 2.0tdci Dymi na czarno przy przyśpieszaniu

Witaj Szneider
Co do sprawdzenia dolotu. Mam sprezarke, niestety nie wiem gdzie sie "wpiac" w uklad zeby to zrobic. W Zielonej Gorze probowalem w 4 warsztatach zlecic ta prace pod cisnieniem ale zaden nie chcial sie w to bawic. Jeden skasowal za przeglad dolotu, jednak chyba tego nie zrobil, bo w nastepnym warsztacie sami po otwarciu maski dostrzegli na jednym wezu dziure...takie warsztaty, ale sprawy nie zalatwilo. Moze minimalnie zmniejszylo sie to dymienie, czyli jest szansa ze jeszcze jakas nieszczelnosc jest.

Co do tego wykresu. Auto mialo miesiac temu regenerowane wtryski oraz pompe i tu jest problem, bo zaczely sie dziwne cyrki z autem, czasami falowanie obrotow, dziwne turbulencje w przedziale 1500-2000 i drganie auta. Oddawalem juz chyba 3 razy na reklamacje, ale upieraja sie w warsztacie ze pompa i wtryski sa OK ( niestety watpie ze drugi raz wyciagali pompe z auta czy robili proby przelewowe ). Po regeneracji wywala blad P0089 zwiazany z cisnieniem paliwa( zdjecie ponizej). Wymyslaja tylko w kolko nowe rzeczy bo podejrzewam nie chce im sie bawic dalej w ponowna regeneracje i nie wiem jak ich do tego zmusic. Wymienilem zawor i dalej to samo. Twierdza ze to czujnik polozenia walu i chca wymieniac rozrzad i czujnik i uszczelniacze itd, ale mi sie w to wierzyc nie chce. Nie mam niestety kogos w Zielonej Gorze czy okolicach kto mi to sprawnie zdiagnozuje. Ten wykres tez wydaje mi sie ze wartosci powinny byc porownywalne ale co mam zrobic, jak jade do warsztatu, zostawiam auto, trzymaja na placu 3 dni i odpalaja codziennie i dziala, wyjada, przejada sie, powiedza ze wszystko ok i "prosze obserwowac". Wydaje mi sie ze zepsuli robote z pomoa i wtryskami ale nie jestem w stanie im tego udowodnic, zeby wzieli sie drugi raz za robote. Nie wiem juz co mam robic z tym...a kasy wydalem kolo 8-9 tys dobre w ostatnich 2 miesiacach juz na wszystko.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Screenshot_20191018-143708.jpg (98.6 KB, 58 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Screenshot_20191018-142055.jpg (94.7 KB, 50 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Screenshot_20191018-142050.jpg (97.6 KB, 42 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Tomas_zg ; 26-10-2019 o 17:37
Tomas_zg jest offline   Odpowiedź z Cytatem