Temat: [Kuga 2008-2012] Powietrze w paliwie.
View Single Post
Stary 28-10-2019, 13:58   #24
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Powietrze w paliwie.

Cytat:
Napisał Rafik75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z jakiego auta to jest wyjęte? ...
Nawet taki laik jak ja orientuje się w kwestiach technicznych...
Będzie widać numer części to podam co to jest i z jakiego auta jest to wyjęte.
Ad rem - no to teraz ja mam uprzejmą prośbę: bardzo proszę o zademonstrowanie na filmie owego "tryskającego paliwa" z wężyka dolotowego do filtra paliwa.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ponieważ jest pompa elektryczna w zbiorniku, więc nie ma żadnego niebezpieczeństwa zapowietrzenia układu paliwowego!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Prosimy więc o zademonstrowanie, że po przekręceniu zapłonu (podobno już wtedy owa pompka startuje...), z wężyka będzie leciało paliwo. Nie musi być dużo/długo...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wystarczy tak ze 2-3 sek. do jakiegoś słoika... Ustawionego tak by było widać rodzaj silnika...

Zero problemu w wykonaniu pokazu: 3 śruby i ktoś do włączenia zapłonu w aucie na owe 2-3 sek.

Czekamy z niecierpliwością na filmik...
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem