View Single Post
Stary 30-10-2019, 16:19   #203
andrzej139
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.0L EcoBoost 120PS/125PS
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponie, a opony zimowe

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak się składa, że napisałem to już wcześniej:

Że jest możliwość, że koła z czujnikami były montowane wcześniej niż cały systemu, bo np. takie mieli na stanie.
Poza tym pisaliśmy nie o ewentualnej zamianie kół przez salon przed sprzedażą używki, tylko podczas eksploatacji od nowości przez 2-3 lata. Tego nikt nie kontrolował. Ja nigdzie nie zarzucałem kłamstwa, jedynie poddawałem w wątpliwość fakt posiadania czujników z fabryki, ale tego niuansu nie zauważyłeś.

Natomiast tekst
jest po prostu chamski w stosunku do mnie i świadczy własnie o braku kultury. Nie interesuje mnie twój światopogląd.
Boncio, napisałeś, że skoro nie mam TPMS to nie mogę mieć czujników. Otóż zrozum, że żaden Boncio, ani nikt inny nie oglądał kół w moim samochodzie i NIE może wiedzieć, co mam a czego nie mam. Nie wdaję się w żadne kłótnie i przepychanki na forum i w życiu prywatnym, lecz zaprzeczaniu moim słowom bez wiedzy, jak jest, mówię stanowcze NIE.
Każda taka reakcja jest przeze mnie definiowana, jako przejaw braku kultury i chamstwo w czystej postaci. Twoja wyobraźnia, co mogło być i jak mogło być jest tylko i wyłącznie twoją wyobraźnią i sam jesteś winien, że napisałeś: "Więc nie masz możliwości mieć TPMS, a tym samym fabrycznych czujników w kołach." Co ty wiesz...? Tyle wiesz, co autor tego cytatu, napisanego pod koniec 2013 roku: "W samych kołach na pewno nie może być czujników, bo jak przekazywałyby sygnał do samochodu? Musiałyby być z własnym zasilaniem i bezprzewodowo."
Reasumując, chamstwo w zarzucaniu mi nieprawdy jest przyzwoitością a moja reakcja, już nie. Nie odpisuj i nie polemizuj ze mną, bo to do niczego nie doprowadzi, skoro nie miałeś wyczucia i napisałeś to, co powyżej wyszczególniłem.

I mam TPMS, DZIĘKUJĘ PANIE TADEUSZU :-)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg TPMS.jpg (96.9 KB, 59 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg TPMS procedura zakończona.jpg (87.6 KB, 48 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez andrzej139 ; 30-11-2019 o 03:13
andrzej139 jest offline   Odpowiedź z Cytatem