Cytat:
|
Ja zakupiłem PS z 2010r 2,0 TDCI tyle że 140 ale plan jest na 163... no tylko że przebieg 215
Szczerze... jestem zadowolony tak bardzo że kolejny też będzie automat, różnym osobą dawałem prowadzić auto, mechanikowi mojemu, kumplowi który jeździł kilkoma różnymi automatami (i jego zabrałem do sprawdzenia) i każdy mówił że ładnie chodzi skrzynia...
Mówiono mi aby rozpędzić się i sprawdzić jak zrzuca skrzynia czy szarpie czy płynnie schodzi.
ogólna zasada działa wszędzie jak dbasz tak masz...
|
Mówią, że kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.
Zaryzykowałem i czas pokaże, czy to była trafna decyzja i powrót do Mondeo będzie udany czy... mniej udany.
Z zasady uparłem się, że nie będę jeździł na poszukiwania auta na drugi koniec Polski i postanowiłem wybrać coś z oferty dostępnej lokalnie.
Sprawdziłem auto na tyle ile się w obecnych warunkach dało, zrobiłem dość długą jazdę próbną. Wydaje mi się, że sprawdziłem pracę skrzyni w pełnym zakresie we wszystkich trybach, przy spokojnej jeździe, w trybie sport, przy wyprzedzaniu itp. Chodzi płynnie i bez najmniejszych zarzutów.
Przebieg na pewno oryginalny. Wg książki pojazdu poprzedniego właściciela głównie przebiegi autostradowe w Niemczech.
Serwisy ogólne dość dobrze udokumentowane, niestety co do regularnego serwisowania skrzyni nie ma pełnych danych.
Wnętrze przy tym przebiegu wygląda jak nowe. Na zewnątrz i podwozie, zawieszenie również bez najmniejszych zarzutów.
Cenę udało mi się wyrwać, myślę na tyle atrakcyjną, że warto było zaryzykować. A wszystko wyjdzie w praniu.
Teraz czekam na rejestrację i będę dzielił się wrażeniami z codziennego użytkowania automatu.