Cytat:
|
Ale nie wiem o który element dokładnie może chodzić.
|
To chyba była cewka z drugiej strony tej płytki, spróbuję dzisiaj znaleźć fotki.
Jak wyjmiesz to radio i podłaczysz zasilanie, to będzie słychać mniej więcej, skąd to idzie.
Ja rozmawiałem z dobrym ekektronikiem z mojego byłego dużego korpo i to co mi polecił to zalać to taką "żywicą" termoprzewodzącą. Dźwięk może w sumie powstawać jedynie przez drżenie cewki, to mogłoby ją ustabilizować. Miałem plan kupić drugie radio i na nim się bawić.
Mam obawy, że zrobienie tego inaczej niż termoprzewodzącym materiałem mogłoby spowodować jakieś przegrzanie/zapalenie w upał w lato, a to ostatnie czego potrzebuję.
Może zabrzmi to wrednie, ale cieszę się, że nie tylko mi to przeszkadza i nie tylko ja to słyszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak na razie ja z tym jeżdżę, przywykam, ale za cenę drugiego radia chciałbym to zrobić.
Przepraszam, że piszę po pół roku, nowa praca, dużo zajęć w życiu, nie miałem czasu spojrzeć tutaj nawet.
Czy komuś udało się coś w tym temacie zrobić?