View Single Post
Stary 02-11-2019, 11:22   #100
mmazury
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Focus Electric/Mondeo
Silnik: BEV/EE
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: "MyFord Mobile" - aplikacja do komunikacji z samochodami

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na moje oko to trochę dziwna ta konfiguracja, pytanie co robi a co nie... Szczegóły na obrazku.
Przecież napisałem :
Cytat:
Napisał mmazury Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozwala na utrzymanie w działaniu modemu oraz wraca CCPM ESN do menu.
.

Działanie modemu - w sensie, że jest cały czas dostępny w CAN i można odczytywać PID. W każdej innej konfiguracji as-build, modem po chwili znika z CAN, w tym z ForScan i UCDS. APIM nie wykrywa numeru ESN.
Modem, który otrzymałem został wymontowany z C-MAX-Enegrii z jakiegoś powodu cały czas ma cell signal 0. Nigdy nawet na sekundę nie wskoczył zasięg. W zależności od wgranego oprogramowania otrzymuję Unprovisoring(AH) lub Factory Mode(AG).
Zauważyłem również rozbieżności w wartościach, jakie możemy odczytać z tabeli as-build , ustawień w ForScan a tym, co odczytuję później w UCDS. UCDS mam 2.6.3 a ForScan 2.3.24 beta.
Ustawienia as-build jak powyżej, nie dają mi takiego odczytu UCDS jak jest na Twoim obrazku... W Twoim przypadku modem od C-Max-Energii?