View Single Post
Stary 03-11-2019, 09:04   #5097
BartAcid
ford::amateur

Imię: Bartosz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Duratec + LPG
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Pen działał w radiu Panasonic które miałem zamontowane w Mondziaku. S-MAX go nie widzi, nie podświetla przycisku USB na navi. Raczej jest sformatowany na fat32, pojemność 8GB. Za chwile będę jechał więc potem wezmę pena do domu i się upewnię jak jest sformatowany. iPod używany za ok.50zł jest do kupienia więc do przeżycia w razie czego, a wygoda obsługi z navi jednak będzie znacząca.

Dziś wpadłem na pomysł zapytać google i w końcu zadałem chyba właściwe pytanie. "s-max nie działa pendrive".
I jak się okazuje popularny temat. Dobrze by było dostać się do BT z upewnieniem ale jeśli mam wyszarzone USB na navi to powinien obsługiwać pendrivy. Jednak obsługa jak czytam bywa chimeryczna. No chyba że jest uwalony, poprzednik podpinał dzwięk na aux.

Będę miach chwilę potestuje inne peny co mam i dam znać dla potomnych o efektach.

Dzięki Danielo za uwagi i pomoc.

Po testach:
Dawny pen (8Gb mikro noname) nie rusza, nie i koniec. Znalazłem jakiegoś starego Kingstona 4GB. Format w fat32 wpinam i śmiga. Musze jakiegoś piccolo załatwić by rozmiar był nieco mniejszy bo jeszcze coś pourywam, a było by szkoda.

Ostatnio edytowane przez BartAcid ; 03-11-2019 o 20:34
BartAcid jest offline   Odpowiedź z Cytatem