Odp: Usterka układu silnika - EGR - jak wyłączyć komunikat?
witam,
po 2 tygodniach wiem gdzie tkwi błąd tych egr- po skasowaniu błędu napięcie na zawór pokazywane przez potencjometr to 1,09V i każda próba zmiany jest spowrotem korygowana do tej wartości przez komputer. Wyłączając i włączając ponownie zapłon natychmiast pojawia się błąd a napięcie na zaworze pokazane przez potencjometr to 0,9-1,0V czyli błąd P1335-72 -poza skalą. Odkręcając śrubki pod silnikiem zaworu można troszkę przestawić tą wartość ale nie do tej zadanej. Mam 2 zawory i w każdym to samo , kupiłem nowy (podróbka a nie delphi) i oddałem bo ten wskazywał wogóle kosmos ok-2,4V na zapłonie.
Może mi ktoś sensownie odpowiedzieć o co chodzi , dodam że kasowanie KAM i zerowanie nastaw nic nie daje. Pozostaje mi jeszcze do wymiany kostka z pinami przed zaworem na nową ale nie sądze żeby to była przyczyna ciągłego błędu.
Jestem o krok od wyłączenia tego ustrojstwa z kompa choć uważam że jeśli jest to powinno być .Byłem z tym w ASO w Poznaniu i kategorycznie odradzam-szkoda kasy - ich procedury naprawy to podpięcie pod kompa i to samo co w Forscanie czyli reset nastaw . Dostałem wydruk że to nic nie dało a jeśli mam ochotę w starym aucie szukać przyczyny to 250PLN za godzinę i nie mogą zagwarantować sukcesu.
Czy ktoś w Poznaniu usuwał egr z kompa , co możece mi powiedzieć o TUNE FORCE bo ponoć to też trzeba umieć dobrze zrobić ???
|