View Single Post
Stary 04-11-2019, 19:11   #209
andrzej139
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.0L EcoBoost 120PS/125PS
Rocznik: 2014
Smile Odp: Czujniki ciśnienia w oponie, a opony zimowe

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a więc merytorycznie: po co wymieniać DDS na TPMS?
W przypadku implementacji TPMS w FF3 zalety są głęboko ukryte, ponieważ TPMS w FF3 nie pokazuje ciśnienia w poszczególnych kołach, więc na moje oko jedyna zaleta TPMS nad DDS w FF3 to szybsza reakcja TPMS na spadek ciśnienia w oponie
Właśnie mnie o to chodzi. O szybką reakcję na zmianę ciśnienia. Ta "głęboko ukryta zaleta" jest przeze mnie bardzo pożądana. Dodam, że jestem zadowolony z faktu, że mam TPMS
Dziękuję Panie Tadeuszu :-)

Bump:
Cytat:
Napisał zmulim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Śledzę wątek od jakiegoś czasu, i takiej bezsensownej pyskówki to dawno nie widziałem... Nie po to jest to forum. Niektóre osoby powinny zagłębić się w lekturę Netykiety, gdyż ton w jakim pisane są posty aż ocieka złośliwościami i jadem. Pytanie tylko po co? Kolega Boncio sprawdził, okazuje się że system TPMS w tym konkretnym modelu nie powinien występować, wyraził zdanie że nie powinno również być czujników. Realia co do czujników jednak są inne, kolega który ma auto na miejscu, widział że czujniki posiada. Dalsza kłótnia i „tęczowa ideologia” jest zupełnie zbędna. Nie rozumiem po co ta agresja słowna i „obrona swojej racji” jakby to było co najmniej ogłoszenie nowej konstytucji? Kolega tak zawsze się pieni? Tadeusz podał swoje namiary - swoją droga świetny fachowiec, wystarczy do niego podskoczyć i wszystko będzie jasne...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chyba jednak trzeba coś dopowiedzieć w tej kwestii. Po co jest forum? Otóż, w tej konkretnej sytuacji, ktoś prosi o pomoc a inny pomaga. Niestety, ale kwestionowanie rzeczy oczywistej - posiadania czujników, żadną pomocą nie było. Za to było bardzo irytujące. Kwestionowanie bardzo kategoryczne, przez co niegrzeczne. I sprawa najistotniejsza. Dziwi mnie to zdziwienie. Mam na myśli prawo do obrony swojej racji. Jest to moje niezaprzeczalne, niezbywalne prawo. Dzięki temu prawu jestem wolny. Mogę i będę z tego korzystał. Martwi mnie, że kolega jest tendencyjny, bo nie zapyta Boncia, czy zawsze się tak pieni?
A kolega Boncio powinien mieć więcej pokory. Ma za mało wiedzy i intuicji, a w tym konkretnym przypadku nie miał racji. Przykre...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20191118_220100.jpg (89.2 KB, 48 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20191118_220220.jpg (87.6 KB, 44 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Sygnalizacja TPMS przy 1,8 bara.jpg (88.6 KB, 51 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez andrzej139 ; 01-12-2019 o 00:14 Powód: zdjęcia
andrzej139 jest offline   Odpowiedź z Cytatem