Temat: [Fiesta 2017- ] Nowa fiesta, jaka jest?
View Single Post
Stary 05-11-2019, 08:00   #595
rydzadam
ford::average

Imię: Adam
Model: Fiesta Active
Silnik: 1,0 Ecoboost 140 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Nowa fiesta, jaka jest?

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Problem w tym że w mondeo mam kamerę, a żona czasem nim jeździ. I za każdym razem jak wraca to marudzi że u niej w fiescie nie ma kamery, a światła są strasznie słabe. Dlatego w planach mam dołożenie Full Led i tę nieszczesną kamerę.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Dobra kamera nie jest zła, o ile akurat nie jest brudna albo zaparowana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jednak czujniki są ważniejsze. Najgorszą opcją jest posiadanie kamery i jednocześnie brak czujników cofania. Nie wiem, jak jest obecnie w Fordach, ale w Nissanie mamy taki układ. Nie zawsze w kamerę się patrzy, a jeśli nawet, nie uchroni Cię ona przed stuknięciem tyłem w przeszkodę, bo nic nie "pika" kiedy trzeba.
Dużą wadą czujników w autach, którymi miałem okazję jeździć, również we Fieście, jest fakt, że czujniki działają jedynie w chwili, gdy jest wrzucony wsteczny. Jak zrzucimy bieg, a auto nadal się toczy do tyłu, nic nas nie ostrzega. To błąd, nad którym producenci muszą popracować. Inna sprawa, której w Fordzie brakuje, to rozwiązanie, które samo zatrzyma (czyli zahamuje awaryjnie) auto w momencie zbliżania się do przeszkody i jednoczesnego braku reakcji kierowcy. Tak jest np. w nowym Foresterze. Nie wiem, jak w innych nowych autach.
rydzadam jest offline   Odpowiedź z Cytatem