Temat: [Mondeo 2007-2014] Jakie kupić amortyzatory.
View Single Post
Stary 07-11-2019, 14:30   #23
Rogallo
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jakie kupić amortyzatory.

Cytat:
Napisał koszka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzieki za odp, ale naprawdę nie rozumiem tego typu odpowiedzi, po co pytasz czy nie mogę założyć tego czy owego, oczywiście MOGĘ, ale mechanik mi wyskoczył z takim tematem twierdząc, ze to "pojeździ". Z drugiej strony nie jest to znowu najtańsza opcja jaka jest na rynku są jeszcze np DACO które są pare zł tańsze. Oczywiście czytałem coś na ten temat w necie i większość ludzi twierdzi, że to złom ale chętnie usłyszę opinie (jeśli ktoś miał z tym do czynienia) ludzi z tego forum.
Moja odpowiedź moze nie wprost ale jednoznacznie wyklucza proponowane przez twojego mechanika amortyzatory. Tez niedawno wymieniałem i sporo sie tematem interesowalem dlatego odpowiedzialem na twoje pytanie w ten sposob.ale skoro nie zrozumiałeś ..... I to chyba nie pierwszy raz na forum.
Widzisz, ja lubie mieć jasność co do pewnych spraw, nie interesują mnie wypociny typu: przecież masz Monroe, kayaba, Sachs, Bilstein, bo nie pytałem jakie amortyzatory są dobre, tylko czy ktoś coś słyszał na temat tych jednych KONKRETNYCH. Oczywiście poczytałem nieco na necie na ich temat przed napisaniem tego posta, bo stwierdziłem, że raczej nie bede potrzebował twojego pozwolenia i jak to zazwyczaj bywa jedni chwalą, drudzy omijają szerokim łukiem. I tak jest przy każdym w sumie produkcie, jeden będzie chwalić Monroe a drugi powie, że wydał sporo kasy a padły mu po 5tyś. Dlatego też wszedłem na forum forda i zadałem pytanie odnośnie tych konkretnych amortyzatorów, pod ten konkretny model auta jakim jest ford mondeo mk4 na dodatek w kombi, który jest myślę pare kg cięższy niż fiat punto. Pytanie między wierszami(skoro już nie zrozumiałeś) brzmiało "jak amortyzatory starline sprawdzą się w tak cięzkim aucie".
Rogallo jest offline   Odpowiedź z Cytatem