Cytat:
|
Ciekawie to policzyli, chyba razem z nową szybą
|
Właśnie nie, szybę mam nową bo rok produkcji to 2019.
Cena wiązki o której pisałeś, że zapłaciłeś 75zł to 249,69 zł
wiązka podsufitki w Twoim przypadku jak dobrze zrozumiałem 110 zł mi napisali około 1400zł
czujnik 249,69
żelowa poduszka 228,78 (na allegro widziałem po 28zł)
metalowa blaszka 23,13 (jedyna normalna cena)
przełącznik z funkcją auto 429,27
Do tego zapytałem o cenę lusterka to jest 1241,30... oraz otrzymałem informację że potrzebne jest przeprogramowanie czego serwis nie wykonuje.
Rok temu koleżanka wymieniała szybę w Mondeo mk5 to wycena była na 6-7 tys więc pewnie w focusie jest niewiele taniej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Wracając do Twoich wcześniejszych pytań - u mnie fabrycznie na szybie był tylko czujnik zmierzchu (szyba bez uchwytów pod kamerę i lidar) - w takiej konfiguracji wiązka dachowa nie ma tej szarej wtyczki ale jest po prostu wtyczka do czujnika. U siebie wymieniłem wiązkę podsufitki na taką pod full opcje (dałem za nią chyba 110 zł, a korzyści miałem więcej bo na nowej wiązce podłączyłem bez rzeźbienia lampki ledowe, osłony przeciwsłoneczne z podświetlanymi lusterkami, moduł gpsm dołożonego SYNCa i w planach było dołożenie lidara do ACS i kamery LKA). Jeżeli w planach masz dołożenie tylko czujnika zmierzchu, to nie ma sensu ruszać wiązki podsufitki i wymieniać tej wiązki końcowej. Lepiej bezpośrednio przeciągnąć przewody z BCM do czujnika.
Piny z tej wiązki VW, nie będą pasować ani do BCM ani do szarej wtyczki.
|
Nie chce za dużo inwestować w samochód, czytałem że kamera LKA to cena około 900 zł + aby działało lane assist prawdopodobnie potrzebne są inne modyfikacje. Generalnie posiadam bardzo bogatą wersję tzn. mam nawigację sync, podświetlenie nastrojowe (tylko czerwone), podgrzewane siedzenia i kierownice itd. Szczerze jestem zawiedziony że w wersji Titanium czujnik deszczu/ zmierzchu nie jest standardem, czytałem też ze powinny być lampy z ledami, czego również nie mam. W planach mam przyciemnić tylne szyby oraz może zamontować ledowe lampy z tyłu.