Cytat:
|
Cześć mam pytanie czy to normalne że miesiąc po gwarancji po przejechaniu 104tys km wysiedly wszystkie wtryski
|
Cytat:
|
Hi, mój Transit po diagnostyce został w serwisie. Wymiana wszystkich wtrysków na gwarancji. Byłem w Euro-Car Gdynia, podpytywałem o częstotliwość napraw wtryskiwaczy, to serwisant mówił, że wymieniają bardzo dużo.
|
Przeczytajcie to forum:
https://fordtransit.org/forum/viewto...8&start=30&c=1
Wygląda na to że w drugiej połowie 2016 r. i w I kwartale 2017 r. Ford wyprodukował 2,0-litrowe jednostki silnikowe Ecoblue dla gamy samochodów dostawczych Transit z wadliwymi wtryskiwaczami paliwa.
Jednostki silnikowe zostały zainstalowane w różnych pojazdach, a Ford
nie ma danych o tym, które pojazdy zostały wyposażone w wadliwe wtryskiwacze.
W silnikach zostały zainstalowane 1, 2, 3 lub 4 wadliwe wtryskiwacze, co sprawia, że problem pojawia się w różnych warunkach i z różnymi częstotliwościami.
Skala problemu nie jest znana, ale ponieważ pojazdy zostały wyprodukowane w drugiej połowie 2016 r. I na początku 2017 r., liczba awarii rośnie. Ford nie mógł skomentować liczby pojazdów ponieważ nie są świadomi, które wtryskiwacze zostały zainstalowane w jakich pojazdach.
Ford zdaje sobie sprawę z tego problemu, ale nie wzywa klientów na akcję serwisową, dopóki klienci nie zgłoszą problemów.
Ford nie wie tak naprawdę, kogo ma wzywać, a kogo nie.