Temat: [Transit 2014-2019] Wszystkie wtryskiwaczy zepsute po 104tys km
View Single Post
Stary 10-11-2019, 12:51   #34
PRIMANUS
ford::average

Imię: Dominik
Model: Transit 2.0 EcoBlue 170KM + Puma ST 1.5 EcoBoost 200KM
Silnik: 2.0 EcoBlue + 1.5 EcoBoost
Rocznik: Transit 2016, Puma ST 2021
Domyślnie Odp: Wszystkie wtryskiwaczy zepsute po 104tys km

Cytat:
Napisał Krzysiek.ch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć mam pytanie czy to normalne że miesiąc po gwarancji po przejechaniu 104tys km wysiedly wszystkie wtryski
Cytat:
Napisał adach68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hi, mój Transit po diagnostyce został w serwisie. Wymiana wszystkich wtrysków na gwarancji. Byłem w Euro-Car Gdynia, podpytywałem o częstotliwość napraw wtryskiwaczy, to serwisant mówił, że wymieniają bardzo dużo.
Przeczytajcie to forum:
https://fordtransit.org/forum/viewto...8&start=30&c=1

Wygląda na to że w drugiej połowie 2016 r. i w I kwartale 2017 r. Ford wyprodukował 2,0-litrowe jednostki silnikowe Ecoblue dla gamy samochodów dostawczych Transit z wadliwymi wtryskiwaczami paliwa.

Jednostki silnikowe zostały zainstalowane w różnych pojazdach, a Ford nie ma danych o tym, które pojazdy zostały wyposażone w wadliwe wtryskiwacze.

W silnikach zostały zainstalowane 1, 2, 3 lub 4 wadliwe wtryskiwacze, co sprawia, że ​​problem pojawia się w różnych warunkach i z różnymi częstotliwościami.

Skala problemu nie jest znana, ale ponieważ pojazdy zostały wyprodukowane w drugiej połowie 2016 r. I na początku 2017 r., liczba awarii rośnie. Ford nie mógł skomentować liczby pojazdów ponieważ nie są świadomi, które wtryskiwacze zostały zainstalowane w jakich pojazdach.

Ford zdaje sobie sprawę z tego problemu, ale nie wzywa klientów na akcję serwisową, dopóki klienci nie zgłoszą problemów.
Ford nie wie tak naprawdę, kogo ma wzywać, a kogo nie.
PRIMANUS jest offline   Odpowiedź z Cytatem