Licznik z kilometrami ciągle się świeci...
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Focusa z 2010 roku. Silnik 1.6 tdci kombi. Od kilku dni borykam się z problemem swiecacego licznika z kilometrami. Najpierw padło radio czarny ekran gdzie normalnie powinno się świecić na niebiesko z godziną. A pozniej lub w tym samym czasie ( dokładnie nie wiem bo dopiero się z orientowalem jak auto nie chciało odpalic) wyczytałem na różnych forach że to wina radia bo są ze sobą połączone i nie daje go na stan czuwania więc odlaczylem całkowicie radio. I tu pytanko czy tak autko będzie funkcjonować z resztą bez przeciwwskazań??? bo licznik zgasł po zamknięciu auta l. Również doczytałem się że trzeba sprawdzić bezpiecznik 112 i ten co jest w radiu. I tu zaskoczenie bo bezpieczniki są dobre na oko. Wymienię je na nowe sporadycznie może a nóż są spalone. Więc teraz kolejne pytanko do was będzie to wina radia że się wkoncu zjaralo? I ile może wynieść naprawa takiego radia?
Proszę wybaczyć jeśli temat gdzieś był ale szukałem na wyszukiwarce jak zalecaliscie i nie znalazłem nic z takim problemem
|