Odp: Ustawienie kierownicy.
Dzięki wam koledzy. Rozpytałem też fachowców i macie rację z tą kalibracją. Dzięki wam też wiedziałem o co pytać. Sprawa jasna. Zbieżność się robi na poziomicy na kierownicy. (Standardowo) następnie robimy kalibrację czujnika kąta skrętu w ustawieniu jeszcze na maszynie najlepiej i będzie idealnie. Dzięki jeszcze raz za fachową pomoc.
"PrześmieszkI" to na tym forum coś do czego trzeba się przyzwyczaić. [emoji2] Po prostu niektórzy zapominają do czego służy forum i myślą że to platforma zrzeszająca mega fachowców, starych wyjadaczy z wiedzą ktora trafiła do nich po miesięcznym czuwaniu w Licheniu a do których teraz ciemny lud na kolanach przychodzi po pomoc i nie daj Bóg żeby właśnie padał deszcz i był niekorzystny biometr. Nie daj Bóg żeby pytanie było z byt proste bo to może narazić majestat na zniewagę.
Ale jest też bardzo dużo ludzi tutaj którzy wychodzą z założenia takiego że "ja dzisiaj tobie pomogę,ty jutro mi" Każdy z nas coś wniesie dzięki czemu cała społeczność tworzy potężny zasób wiedzy do której wszyscy mamy dostęp.
Dzięki raz jeszcze.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
|