Szukam Ford Galaxy II 2006-2015 2.0 TDCI 140KM
Witajcie!
Potrzebuję dużej przestrzeni dla 5-7 osób i wyrok zapadł już na Forda Galaxy! Oczywiście ogranicza mnie budżet bo liczę że uda znaleźć się takie autko do 25000. Prosiłbym o poradę w celu zminimalizowania ryzyka kupna szrotu. Pierwsza rzecz czy faktycznie decydować się na silnik 2.0 TDCI 140KM, czy jednak lepiej szukać benzyny. Cykl jazdy mieszany w tygodniu po 20km do pracy i spowrotem w weekendy wyjazdy po 150km. W jakich rocznikach i w jakiej wersji wyposażenia szukać auta (skóra mnie nie interesuje). Jeśli chodzi o silnik 2.0 TDCI 140KM to na co zwracać uwagę przy oglądaniu? Wiem że turbina, wtryskiwacze, dwumasa to podzespoły których naprawy muszę się spodziewać, stąd też pytanie jakie to mogą być średnie koszty i czy np wymiana wtryskiwaczy zazwyczaj kończy się też naprawą pompy. Wiem co się dzieje na rynku motoryzacji i wiem że okazji nie ma więc na to nie liczę. Jeśli uważacie że mój budżet nie jest wytaczający do znalezienia w miarę pewnego auta to też za takie opinie będę wdzięczny!
Dzięki i pozdrawiam
Przemek
|