Cytat:
Fakt, daleko nie mam, nawet już raz gościłem u Pana Tadeusza przy okazji zmiany 203->240KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Być może zdecyduję się spróbować.
Pytanie czy na starszym sofcie silnika "desired RPM(DRPMIS)" są wyższe? U mnie Forscan pokazuje DRPMIS - 750 RPM po rozgrzaniu, na zimnym 1150 ale to różnie. Czy wszyscy mają 750? Czy może na starszym sofcie jest więcej?
|
to jest normalny zakres obrotowy tego silnika 750 i wyższy nie powinien być na biegu jałowym, temperatura zewnętrzna nie ma tutaj znaczenia jeśli chodzi o załączanie biegu a właściwie załączenie sprzęgła , czy gdy podczas ruszania najpierw dasz muzapełznąć załącza bieg z szarpnięciem ? Ogólnie co to znaczy szarpanie bo dla jednego przewrażliwionego to będzie ledwie pyknięcie a dla drugiego porządne łupnięcie. Ciężko coś takiego stwierdzić na odległość. Problem może polegac jedynie w zbyt późnej reakcji lub sbyt małej mocy elektrozaworu sterującego dociskiem sprzęgła biegów nieparzystych. Ewentualnie zużycie tłoczka , potrafią się wygniatać , może powodować w/w efekt