View Single Post
Stary 22-11-2019, 23:01   #1
GKopeR
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2002
Domyślnie Przekladka silnika 1.8 TDCi ze 115 na 100 nie odpala

Witam problem mam tego typu przejzalem caly internet ale niema konkretów do tego z czym mam problem.

Kupiłem focusa mk1 lift z uszkodzonym rozrzadem 1.8 tdci 115 km mialem sprawny silnik 1.8 tdci 100 km czytałem w internecie ze pasuja plug and playale po przełożeniu tego 100 km zamiast 115 nie odpala kreci i kreci na plaku trzyma obroty ale po zaprzestaniu aplikacji plaka gasnie. W 100 konnym komputera nie bylo pod akumulatorem a w tym 115 jest. oczywiscie wiazke silnika przelozylem wszystko to samo. Mechanik powiedzial ze w pompie moze byc immo i nie dziala i trzeba by ten komputer spod aku (na 3 wtyczki) rozkodowac i bedzie działało. Wiem ze w TDDi jest komp na pompie wtryskowej ale tutaj w tdci nie ma i juz nie wiem co ja boli. Bledow zadnych nie pokazuje

Ktos cos podpowie poradzi? Bo rece opadają a na forum szukałem nic konkretow nie ma. Prosze o wypowiedz osoby ktore maja pojecie a nie spekulantow.

Pozdrowienia

Ostatnio edytowane przez GKopeR ; 22-11-2019 o 23:03 Powód: Dodam ze jest odpowiertrzony
GKopeR jest offline   Odpowiedź z Cytatem