Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 24-11-2019, 22:59   #918
ddela
ford::average

Imię: darek
Model: focus MK2 FL, Focus mk4
Silnik: 1.6 benzyna, 1.0 ecoboost
Rocznik: 2009, 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał chojrak888 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem dość słabej jakości oświetlenia wnętrza bagażnika tradycyjnymi żarówkami W5W, które dają tyle światła co kot napłakał, więc wymieniłem je dzisiaj na ledowe. I żałuje, że zrobiłem to dopiero po 11 miesiącach od zakupu samochodu, bo efekt jest rewelacyjny.

Z uśmiechem na twarzy postanowiłem wymienić również żarówkę w schowku przed pasażerem. Lecz po otwarciu się zawiodłem, gdyż Ford znów zabudował wszystko plastikiem, tak jak to miało miejsce w MK3.
Dostępu żadnego, pewnie będzie trzeba wyjmować cały schowek.

I pytanie do forumowiczów, ktoś wymieniał już ją samemu? Ile śrubek, zatrzasków i jakie narzędzia potrzebne będą?
ja wymianiłem przy okazji zmiany filtra kabinowego, link jest tu:

https://forum.fordclubpolska.org/sho...tra+kabinowego

tu masz wszystko, nie jest to skomplikowane a efekt OK.

Jak już wyjmiesz ten schowek to nie ciagnij go za bardzo w kierunku podłogi, żeby kabelek łączący żarówkę nie wyskoczył z uchwytów (2 szt) u góry deski rozdzielczej. Mnie wyskoczył i niestety chwilę mi zeszło zanim wymacałem miejsca w które powinien trafić. Nie chciałem zostawiać luźnego, żeby nie stukał.

Ostatnio edytowane przez ddela ; 24-11-2019 o 23:08
ddela jest offline   Odpowiedź z Cytatem