Cytat:
|
Pytanko - czemu szukasz 16-tek? S-Max wyglada na takich fatalnie.
Oczywiście rozmumiem, że nie wszyscy chcą (mogą) jeździc na takich rozmiarach na jakich ja lubię, ale umówmy się - róznica cenowa pomiędzy 16 a 17 jest niewielka, szczególnie w stosunku do róznicy w stabilności i prowadzeniu auta na 17 a 16 cali
|
Z prozaicznego powodu: kupiłem go na 16", opony zimowe mam 16" Dunlop na których od zakupu przejeździłem tamtej zimy 2 (słownie dwa) tygodnie więc są w zasadzie nówki. Gdybym chciał zimówki założyć na obecne felgi 16" zamiast letnich a na wiosnę kupić 17" to znowu szkoda mi letnich opon które też kupiłem nowe Michelin tej wiosny.
Błąd zrobiłem że od razu jak go kupiłem to nie zmieniłem na 17" bo opony i tak były do wymiany (jak na moje standardy).
A auto to typowy dzieciowóz którym jeżdżę raczej niedużo (od lutego 2019 - 9kkm), wygląd mi bardzo nie przeszkadza a komfort lubię
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps.
Jeszcze jako kawaler miałem m.in. Ładę Samarę która jeździła na 165/80R13 i bardzo mi to odpowiadało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... ale to było 20 lat temu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aktualnie: S-Max '14 2.0tdci PS 188HP 395Nm