Temat: [Focus 2014-2018] Sync 2 zamiana na Sync 3
View Single Post
Stary 27-11-2019, 18:47   #736
dandii
ford::average

Imię: daniel
Model: s-max Titanium s Focus mk3
Silnik: 2.2 tdci 1.0 ecoboost
Rocznik: 2011 2014
Domyślnie Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3

Witam , wymieniłem synca 2 na 3 i wszystko zostało zaprogramowane. Mam jeden problem a raczej dwa. Pierwszy to przycisk na kierownicy nie reaguje. Mam błąd B11BA:1C-0B. Kiedy podłączyłem dla sprawdzenia synca 2 , przyciski na kierownicy działały a na 3 nie. Wymieniłem przełącznik zespolony , tak samo przycisk w kierownicy i dalej nic. Została wgrana konfiguracja z innego samochodu gdzie jest sync3. Problem polega na tym, jak zaciągnę ręczny to pojawia się ikonka wifi na wyświetlaczu, a jak opuszczę ręczny to znika. Dokładałem również kamerę cofania . Zanim kupiłem poliftową kamerę założyłem kamerę przed liftem dla sprawdzenie czy wszystko działa. Kiedy kupiłem poliftową kamerę pojechałem na jej ustawienie. Wszystko działa prawie, ale nie mam lini skrętnych . Nawet ich nie wyświetla kamera.Lin został podłączony do bcma od kamery. Dodam że sync 3 pochodził od c-maxa ale ta osoba która mi to konfigurowała wiedziała o tym. Dlaczego po wgraniu innej konfiguracji po zaciągnięciu hamulca ręcznego zapala się ikona wifi na wyświetlaczu.
dandii jest offline   Odpowiedź z Cytatem