View Single Post
Stary 27-11-2019, 21:26   #134
Pruslaw
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 140 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Szarpanie w trakcie przyspieszania 2.0 tdci

Cytat:
Napisał maciek75x Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dołączę się do tematu. O czego zacząć przy wymianie. Nie chce na ślepo zmieniać a to regulatora a to czujnika. Moje objawy w zakresie 1800 do 2000 obr/min. lekkie szarpnięcia na zimnym i ciepłym silniku. Przy prędkości 170 i powyżej efekt falowania przy dodawaniu gazu.
Witam.
Dołączyłem do grona szarpaków. Mam identyczne objawy jak kolega powyżej, a raczej miałem bo dzisiaj doszły nowe objawy, mianowicie wibracje silnika na biegu jałowym a potem jakieś dziwne stuki z silnika i głośna praca przy przekroczeniu 3tys obrotów. Nie wygląda to za dobrze. Mechanika mam umówionego na przyszły piątek dopiero.
Wcześniej wymieniali mi EGR chwilę chodziło to jakby lepiej za to teraz jest w ***WYMODEROWANO*** gorzej. EGR faktycznie był uszkodzony, po jego wymianie nie wywala żadnego błędu. Ledwo kupiłem S-Maxa i już takie problemy. Gdyby komuś to co opisałem łączyło się w jedną całość będę wdzięczny za pomoc.

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 28-11-2019 o 08:01
Pruslaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem